Läckra mål när Sverige tog stort EM-kliv

1:42 min

Sverige tog en stabil seger borta mot Slovakien när man vann med 3-0 efter läckra mål av Emilia Appelqvist och Stina Blackstenius.

Sveriges vann EM-kvalmatchen borta mot Slovakien med 3-0. Sveriges mål gjordes av Emilia Appelqvist i 27:e minuten, Linda Sembrant i 55:e och Stina Blackstenius i 63:e minuten.

Kul att se de nya spelarna: Jonna Andersson och Stina Blackstenius, och Pauline Hammarlund. Sverige gör en bra match och jag ser ofta de delar som jag ville se inför matchen.

För Appelqvist och Blackstenius var det första landslagsmålen.

– Fantastiskt kul att få göra första landslagsmålet. Det är något som jag har längtat efter. Sen minns jag inte riktigt hur det gick till, jag hade lite tur på vägen. Det fanns mycket yta att springa på så matchen passade mig bra, säger Stina Blackstenius till Radiosporten.

– Vi har mycket boll, och det är alltid skönt att få det första målet. Då släpper det lite grann. Det var svårspelat i dag och när första målet kommer trummar vi vidare, säger Emilia Appelqvist.

Sverige vann matchen i Poprad utan att behöva storspela och leder kvalgrupp 4 efter fyra raka segrar.

Målskillnaden är 10-0 sammanlagt. Före OS har Sverige ytterligare två matcher i EM-kvalet, Polen borta den 2 juni och Moldavien i Göteborg den 6 juni.


Återstående matcher i kvalgrupp 4:

12 april: Slovakien-Polen.

2 juni: Polen-Sverige, Danmark-Slovakien.

6 juni: Sverige-Moldavien.

7 juni: Danmark-Polen.

15 september: Sverige-Slovakien, Moldavien-Danmark.

16 september: Polen-Moldavien.

20 september: Danmark-Sverige.

EM spelas i Nederländerna i juli/augusti 2017. Till slutspelet går de åtta kvalgruppsegrarna samt de sex bästa tvåorna. Resterande två tvåor gör upp i play-off om ytterligare en plats.


MATCHFAKTA

Slovakien-Sverige 0-3 (0-1)

0-1 Emilia Appelquist (27), 0-2 Linda Sembrant (55), 0-3 Stina Blackstenius (63).