Slovenien skrällde - väntar rysare mot Sverige

Slovenien skrällde mot EM-finalisten Spanien - vilket gör att OS-kvalet går vidare med ett riktigt rysarmöte för Sverige.

Mötet med slovenerna i morgon blir en nyckelmatch för att hoppet om en sommar i Rio de Janeiro ska vara levande till söndagens avslutning mot Spanien.

Slovenien skrällde mot Spanien, EM-tvåan i januari, och vann med 24-21. Den slovenska segern gör att OS-kvalet blir en vidöppen historia. Inbördes möten gäller i kvalet och på lördagen väntar Slovenien för Sverige innan allt avslutas på söndag mot Spanien.

– Slovenien är ett mycket kompetent lag med duktiga spelare. Vi har haft tuffa fajter och det kommer bli tufft, säger svenske målvakten Mattias Andersson.

Spanien ledde länge mötet med Slovenien, men Slovenien kom ikapp och efter drygt halva andra halvleken var det kvitterat till 20-20. Då ryckte slovenerna till sig en tvåmålsledning. Spanien kämpade för att komma tillbaka, men i stället utökade Slovenien till seger med tre bollar i slutskedet av matchen.

Sverige besegrade Slovenien med 23-21 i den första gruppspelsmatchen av EM i Polen i januari.

– Slovenien är otroligt spelskickligt. Snabba och kvicka. De har kanske inte det starka skyttet, men det kompenserar de med hög spelintelligens, säger förbundskaptenen Ola Lindgren.