Luleå-Frölunda 2-1 e förl

Luleå avgjorde i sudden – kvitterat mot Frölunda

0:50 min

Luleå har kvitterat till 2-2 i semifinalserien mot Frölunda. Detta efter att Peter Cehlarik i Luleå placerat in 2-1-målet i förlängningen.

Ett missat uppspel av Frölundas Henrik Tömmernes gav Luleås Peter Cehlarik chansen att i förlängningen avgöra för hemmalaget – och slovaken gjorde inget misstag.

Tyvärr för Frölunda tror jag att de lider av en dålig is här. Den annars så säkre Henrik Tömmernes får inte slag på pucken.

– Vi hade inte sagt så mycket inför förlängningen. Att vi skulle ut och njuta och våga. Vi tar över matchen i tredje perioden, den andra är dålig igen. I förlängningen maler vi på och och de känns ganska trötta, säger Luleås Johan Harju till Radiosporten.

– Vi är för passiva när det ska avgöras. Luleå tar initiativet. Vi saknar den sista lilla prestationen på de chanser vi får. Vi har ett spelmässigt övertag men för att kunna stänga serien så behöver vi trycka dit fler puckar, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till Radiosporten.

Luleå jämnade ut SHL-semifinalen mot Frölunda genom att vinna den fjärde matchen i bästa av sju med 2-1 efter förlängning på fredagskvällen.

Ställningen är nu 2-2 i matchserien.

Med 2-1 i matcher satsade Frölunda allt framåt för att kunna knipa semifinalseriens första bortaseger.

Luleå hängde inte med i början men arbetade sig in i matchen, som blev underhållande med böljande anfall åt båda hållen inför en fullsatt arena, 6 300 personer.

Efter 13 minuter sköt Lucas Wallmark klockrent i ribban bakom Johan Gustafsson. Fyra minuter senare fick en skymd Johan Gustafsson vittja nätet sedan Jacob Micflikier satt pucken högt i bortre krysset till 1-0.

Mittrundan blev intensiv. Luleå drog på sig en utvisning men red ut stormen när Frölunda attackerade.

Någon minut senare slarvade hemmalaget med markeringen och Patrik Carlsson fick ostörd ladda centralt framför Luleåkassen. Pucken tog i Artturi Lehkonens byxa och gled i mål.

Efter kvitteringen till 1-1 drog Frölunda upp farten och tog kommandot med blixtrande skridskoåkning och vasst passningsspel. Luleå hade fullt sjå att försvara sig. Efter en kvart hade norrbottningarna bara fått i väg två skott på Johan Gustafsson.

Samtidigt höll Joel Lassinantti i Luleåkassen sitt lag kvar i matchen när Frölunda öste in skott.

Göteborgslaget fortsatte pressa i tredje perioden. Nicklas Lasu drog på sig en utvisning efter tio minuter, det gav Luleå lite andrum, sedan fortsatte stormen från västkusten.

Men det gjorde också Joel Lassinanttis iskalla storspel.

Luleå fick några vassa kontringslägen i slutet, men då räddade Johan Gustafsson.

Vid full tid var det oavgjort och det blev förlängning för första gången i semifinalserien. Nu var det Luleå som pressade på och Frölunda tog time out efter sju minuter.

Men det hjälpte inte, en minut senare klippte Peter Cehlarik in 2-1 till norrbottningarna.


MATCHFAKTA

Luleå-Frölunda 2-1 e förl (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)  

Första perioden: 1-0 (17.46) Jacob Micflikier.

Andra perioden: 1-1 (2.59) Artturi Lehkonen (Patrik Carlsson, Ryan Lasch).

Fjärde perioden: 2-1 (8.16) Peter Cehlarik.

Skott: 27-27 (9-6, 4-9, 5-12, 9-0).

Utv, Luleå: 2x2. Frölunda: 3x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping och Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 6 300.

2-2 i matcher.