BORÅS

Intressent vill öppna light-vårdcentral i Viskafors

1:27 min

Viskafors vårdcentral stängs den sista april men redan dagen efter kan en ny vårdgivare ta över, men det blir i så fall en light-version av vårdcentral till att börja med.

– I början kan man bemanna med en läkare, sjuksköterska och labbpersonal, men inte i full styrka. Det är en förhandlingsfråga alltså, man ska diskutera på vilket sätt vi kan ta över om vi blir godkända och hur vi sen ska gå vidare under övergångsperioden tills man etablerar sig ett riktigt och adekvat sätt, säger Sirous Ahmadzadeh är läkare på Cityläkarna Borås och som vill ta över i Viskafors.

Ytterligare en intressent finns, som vi berättat tidigare har också privata vårdbolaget Premedica Borga ansökt om att ta över - och då från 1 oktober men Cityläkarna i Borås menar alltså att man kan över redan nu i vår.

En light vårdcentral
Om Cityläkarnas ansökan godkänns av regionen kan de tänka sig att starta en light-version av vårdcentralen redan den första maj. Men innan det kan bli möjligt behöver regionen ett förhandsbesked från fastighetsförvaltaren om vem som får ta över lokalen efter Närhälsan.

– Vi har förhandlingar med förvaltaren, men det verkar som att de har ganska svårt att bestämma sig, säger Sirous Ahmadzadeh och fortsätter.

– Utan lokal kan regionen inte godkänna avtalet och för att kunna godkänna avtalet måste man ha ett förhandsbesked.