KD:s kommun och landstingsdagar ska ge fler väljare

1:31 min

Den stora frågan under Kristdemokraternas kommun och landstingsdagar i Västerås har varit hur partiet ska vända de negativa opinionssiffrorna.

Conny Brännberg från Skövde är regionpolitiker i Västra Götaland för KD och har varit med under dagarna.

– Sådana här dagar är väldigt viktiga för oss. Vi träffar partikamrater för att bli bättre på att möta väljarna inför nästa val.

Under dagarna så anordnades det work-shops och seminarier så att alla ska kunna få sin röst hörd av medlemmarna. Och den stora frågan för partiet har varit att vända den negativa trenden som opinionssiffrorna visar.

– Vi inser att vi ligger ruskigt dåligt till i alla opinionsundersökningar. Även efter Ebbas intåg så har det varit en brant utförsbacke för oss och det är den som vi nu tillsammans ska stoppa, säger Conny Brännberg.

För att locka fler väljare så vill nu partiet bli väldigt tydliga i tre frågor, hälso- och sjukvård, jobbfrågan och äldreomsorgen. De vill bland annat att alla personer som har fyllt 85 ska kunna få välja om de vill flytta till ett äldreboende. I dag så måste man ha speciella behov för att få göra det.

– Vi vill värna om ett samhälle där vi tar hand om våra äldre. Vi är oroade för ensamheten hos unga och äldre.