Golf US Masters

Stenson har inte gett upp jakten på täten

När Henrik Stenson i eftermiddag slår ut på den tredje rundan av US Masters ligger han på 33:e plats. Men siktet är fortfarande inställt på täten.

Klockan 15.50 svensk tid inleds den tredje rundan av Masters-golfen, årets första herrmajor.

1,5 timme senare slår Henrik Stenson ut från sin 33:e plats.
-Kan jag göra ett varv under 70 så är jag med igen. Det känns inte som en omöjlighet, säger Stenson, som är sju slag från ledningen efter sina 72-75.

I ledarbollen går den regerande mästaren Jordan Spieth (fyra under par) tillsammans med den forne världsettan Rory McIlroy (tre under). De slår ut strax före klockan 21.

Spieth tror att det kan skifta snabbt i toppen.
-Det är möjligt för någon att skjuta fem under par och gå upp i ledning från att ha varit utanför topp 25, säger han.

Det har varit ett stjärnfall på den svårspelade Augusta National-banan och storspelare som Phil Mickelson, Rickie Fowler och Zack Johnson är utslagna. Tvåfaldige Mastersvinnaren Bubba Watson klarade kvalgränsen som sista spelare.

Bland överraskningarna finns amatören Bryson DeChambeau på delad åttondeplats.


Henrik Stenson brottas mot alla möjliga fiender under Masters-golfen - hittills med halvlyckat resultat. Stenson ligger inför helgens avgörande sju slag från ledningen på en 33:e plats.

Den svenske världssexan slog under fredagens runda bollen bra - som det heter - men lyckades inte få i bolluslingen när det väl behövdes.

Efter åtta spelade hål hade han avancerat upp till en sjätteplats, och var då bara några få slag från ledningen.

Men så var det ju det där med astronauterna.

- Det var svårt att spela så här sent på eftermiddagen, när så många spelare har gått på greenerna och man kunde se alla fotsteg i det låga solljuset. Det såg ut som ett månlandskap. Det var ju till och med svårt att få bollen att ligga still när man försökte lägga tillbaka den med handen.

Ett risigt slag i torsdags innebar besök bland blommorna, buskarna och vildmarken, under det andra varvet var det istället puttningen som ställde till det.

Några missade kortputtar innebar att han tar helg med rundorna 72-75.
- Det kändes riktigt bra efter åtta hål, men så gör jag några misstag och något som kunde gå väldigt väl gjorde inte det. Mina bogeys på 16 och 17 känns tunga, speciellt det på 16 när jag slår dagens bästa slag precis mot flaggan, och den rinner i väg långt ner och jag går därifrån med en bogey. Hade ju nästan varit bättre om jag gjort ett skitslag från början. Men det var riktigt svårputtat. Det var halt, det var vind, det var upptrampat ... Ska man lyckas här måste man ha flyt, men hittills har jag haft mer oflyt än flyt, säger Stenson.

David Lingmerth, den andra svensken i tävlingen, hade inte heller turen på sin sida.

Efter sina 79-73 har han spelat färdigt.
-Jag är besviken. Jag hade större förhoppningar än så här, säger Lingmerth.
-Det var blåsigt och tufft, och det var verkligen små marginaler. Jag har inte spelat så himla dåligt, kanske inte jättebra heller, men inte dåligt. Men jag har inte satt tillräckligt många puttar, och så har det varit lite problem med avstånden i vinden.

Flera andra storspelare har spelat färdigt. Bland dem Phil Mickelson, Rickie Fowler och Zach Johnson, som alla får åka hem redan nu.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se