BORÅS

Boråskrögare spånar idéer till Orangeriet

1:33 min

Vad som ska ta plats i Orangeriet när nuvarande restaurang lämnar i slutet av juli är inte färdigt än. P4 Sjuhärad passade på att fråga runt bland stadens krögare vad de tycker.

– Min första tanke var att turistbyrån borde flytta dit och så kunde man ha ett café med glasskiosk och lite bra rätter. Kanske lite vin och öl. Turistbyrån har ju mycket besökare och det känns lite naturligare om den skulle ligga nere i stadsparken, säger Pelle Gunnarsson på Babbel.

Någon brist på förslag var det inte när P4 Sjuhärad ringde runt och även besökte några av stadens krögare med frågan: Vad tycker du borde ta plats i Orangeriet efter sista juli?

Något för alla
Ingrid Gustavsson, med bakgrund från Grand och Sven Erik, ser gärna ett aktivitetscentrum med möjlighet till seniorgympa och fikagrupper. En aktiv oas där det finns något för alla, exempelvis ett utegym och glasskiosk.

Milad Ramezankhani, VD för Viskan, hade gärna sett att den gamla teatern som revs år 1983 kom tillbaka. Och en restaurang - som inte vill nämnas vid namn - berättar att de gärna hade flyttat in och bedrivit restaurangverksamhet, i och med det bra läget i stadsparken.

– Ett nattcafé där ungdomarna kan hänga, kanske med något biljardbord, pingis eller vad de nu tycker är kul att göra. Samma lokal kan ju användas till stadens äldre medborgare på dagarna när ungdomarna är i skolan, säger Jessica Petroff på The Factory.