Skellefteå-bekanting mellan Växjös stolpar

Den skada som Växjömålvakten Christopher Nihlstorp ådrog sig i slutet av match fyra har visat sig allvarlig. I värsta fall kan det vara färdigspelat för säsongen för Nihlstorp, som nu ersätts av förre Skellefteåmålvakten Stefan Steen.

– Jag hoppas att det kan bli en effekt i laget av att Stefan kliver in, att det för samman laget ännu mer och att alla backar upp Stefan, säger Växjötränaren Sam Hallam till Norran.

Stefan Steen kom till Växjö från semifinalmotståndaren Skellefteå för två säsonger sedan. Den här säsongen har han stått i skuggan av förstemålvakten Christopher Nihlstorp, men 23-åringen har känt på hetluften förr.

Förra våren klev han in i den tredje finalmatchen mot Skellefteå på bortais och bidrog starkt till Växjös seger den gången.

– Tråkigt att han blir skadad, men för egen del vill man ju alltid spela, säger Stefan Steen till Smålandsposten.

Precis som i den senaste matchen saknar Växjö också Gustav Rydahl och Teemu Laakso.

I Skellefteå ser det ljusare ut inför den enormt viktiga matchen, där segraren skaffar sig matchboll i semifinalen. De båda veteranerna Jimmie Ericsson och Fredrik Lindgren är tillbaka igen, Lindgren efter sjukdom medan lagkaptenen Ericsson var borta senast för att han blev pappa.