Protester mot Cameron efter avslöjanden i Panamadokumenten

1:56 min

I Storbritannien pressas premiärminister David Cameron allt hårdare av avslöjandet att han ägt andelar i en investmentfond i skatteparadiset Bahamas. I dag demonstrerade många hundra utanför premiärministerbostaden Downing Street och krävde hans avgång.

– Jag är här för att kräva att David Cameron avgår från parlamentet, säger Alice Careless, medan demonstranternas talkörer ropar ”avgå, avgå” i bakgrunden under en skog av plakat med samma budskap.

Poliser i gula västar blockerar järngrindarna som spärrar ingången till den korta gatan Downing Street i Centrala London, där premiärministern bor i nummer tio och finansministern i nummer elva. Alice Careless är här med sina två barn Jessie och Ben.

Premiärminister David Camerons hantering av frågorna kring hans pappas investmentbolag på Bahamas fortsätter att toppa alla medier här i Storbritannien och har väckt starka kritik bland britterna.

Det stora samtalsämnet är hur Cameron och hans personal har gett fyra olika undanglidande versioner om vad som föregått, innan han själv den femte gången talade om hur det verkligen var: Han hade själv ägt andelar i pappans investmentbolag på Bahamas.

David Cameron sa själv i dag inför regeringspartiet Tories vårkonferens, att han hanterat frågan fel, och att han själv bar all skuld för det.

Den stora frågan är nu, i vilken utsträckning den här skandalen påverkar den möjliga utgången av folkomröstningen om huruvida Storbritannien ska stanna kvar inom EU. Cameron är den främste representanten för stanna kvar-sidan. Nu anfräts hans trovärdighet på det centrala området gränslösa pengaflöden i den globala ekonomin.

– Det är en risk som jag och mina vänner har talat om, och varit bekymrade över. Jag tycker vi ska stanna inom EU och förhoppningsvis förstör inte det här den möjligheten, säger Alice Careless