Norrköping avgjorde i slutsekunderna

1:22 min

Med matchens sista spark fixade Sebastian Andersson alla tre poäng hem till Norrköping. Ett misstag från Häckenförsvaret bäddade för bortasegern.

Regerande mästartränaren Janne Andersson gjorde två tidiga byten i andra halvlek för att vända 0-1-underläget. In med de båda nyförvärven Sebastian Andersson och Andras Blomqvist.

Blomqvists exakta inlägg mot Emir Kujovics panna bäddade för kvitteringen i 60:e minuten. Nicken från fjolårets skyttekung var på väg in i mål, men för säkerhets skull satte Christoffer Nyman också skallen på bollen precis framför mållinjen.

Och i femte tilläggsminuten presenterade sig Sebastian Andersson. I en sista kontring lobbade Djurgårdsförvärvet iskallt in segermålet, framspelad av Emir Kujovic. Allt efter en felpassning av Häckens Egzon Binaku. 

Norrköping var i brygga efter ett underligt mål i första halvlek. Häckenmittfältaren Adam Andersson sköt ett lågt skott rakt mot Norrköpingsmålvakten David Mitov Nilsson i 22:a minuten.
bollen studsade på hans vänsterhand och rullade långsamt över mållinjen.

Häckentränaren Peter Gerhardsson knöt nävarna utanför sidlinjen och spelarna klappade om 19-årige Adam Andersson efter hans första allsvenska mål.

Samtidigt fick David Mitov Nilsson snabb uppmuntran av lagkamrater som gjorde high-five med honom.

I samband med Norrköpings 1-1-mål krockade Simon Sandberg med målställningen och blev liggande på marken. Vänsterbacken blev sedan utforslad på bår - och Häckens skadelista förlängdes med ett sjätte namn.

– Vi stänger verkligen till det i andra halvlek och får igång ett bra spel på deras planhalva. Till slut känns det som vi jobbar sönder dom, säger Christoffer Nyman till Radiosporten.

– Efter tre täta matcher känns det rätt bra att vinna i 95:e minuten, säger Nyman.

Häckentränaren Peter Gerhardsson var inte så glad efteråt.

– Jättetungt. Vi har så bra lägen att vi ska göra ett mål till och kanske ta tre poäng. Istället blir det noll. Usch, säger Peter Gerhardsson till Radiosporten.

– För mycket felbeslut. Både tekniska och taktiska misstag. Trötthetssyndrom kanske, säger Gerhardsson.

Matchfakta: Häcken-IFK Norrköping 1-2 (1-0) 

1-0 Adam Andersson (23), 1-1 Christoffer Nyman (60), 1-2 Sebastian Andersson (90).

Varningar, IFK Norrköping: Daniel Sjölund, Arnor Traustason, Christopher Telo.

Domare: Kristoffer Karlsson, Höganäs.

Publik: 3 453.