Tågtrafiken igång igen efter urspårningen

3:11 min

Tågtrafiken förbi Karlstad stoppades i några timmar efter den tågurspårning som skedde vid tretiden på eftermiddagen. Trafiken kom igång vid 18-tiden, dock kan förseningar kvarstå.


Eftersom tågvagnen knäckt en elstolpe finns risk för försvagningar i elnätet så ledningar måste mätas igenom, berättar Kenneth Nordahl på Infranord :

  –  Elsäkerheten ska ses över innan ström kan släppas på igen.

Den syn som den uppresta tågvagnen utgör lockade många till stationen för att titta, förutom resenärer:

–  Jag funderade på hur det har gått till för det måste ha varit en väldig kraft bakom för att skjuta upp vagnen så här, säger Hasse.

– Jag trodde att de hade byggt upp det så här, att det var ett konstverk, kultur, säger Marlene som inte såg en olycksplats när hon kom till stationen.

Tåget kom från Stockholm med ett 90-tal passagerare som skulle besöka Lars Lerins Sandgrund. Passagerarna var avsläppta och ombord fanns ett dussin personal som förberedde för hemresan och en väntande middagsservering.

Mattias Arvidsson, räddningledare vid Karlstadsregionens räddningstjänst berättar att när det inhyrda persontåget skulle vända har tåget backat in emot stoppbocken bakom pressbyråkiosken.

 En tågpersonal lindrigt skadad

– Det första som gjordes efter olyckan var att utrymma området och spärra av. Det kunde gått illa eftersom tåget hamnade utanför spårområdet och det är mycket folk i området. Men som tur var gick det bra. Det var bara en i tågpersonalen som blev lindrigt skadad, säger Mattias Arvidsson.

Ann-Christin Lindahl var en av de som rest med tåget till Karlstad och hade förväntat sig att kunna åka med det tillbaka också efter att ha besökt Lerinmuseet, vilket nu tedde sig svårt.

– Ja jag vet inte hur vi kommer hem nu då. Vi får väl se vad som händer, säger Ann-Christin Lindahl. Annars blir det hotell i natt.