Fotboll

IFK avgjorde i slutsekunderna

1:22 min

Med matchens sista spark fixade Sebastian Andersson alla tre poäng hem till Norrköping. Ett misstag från Häckenförsvaret bäddade för bortasegern.

Regerande mästartränaren Janne Andersson gjorde två tidiga byten i andra halvlek för att vända 0-1-underläget. In med de båda nyförvärven Sebastian Andersson och Andras Blomqvist.

Blomqvists exakta inlägg mot Emir Kujovics panna bäddade för kvitteringen i 60:e minuten. Nicken från fjolårets skyttekung var på väg in i mål, men för säkerhets skull satte Christoffer Nyman också skallen på bollen precis framför mållinjen.

Och i femte tilläggsminuten presenterade sig Sebastian Andersson. I en sista kontring lobbade Djurgårdsförvärvet iskallt in segermålet, framspelad av Emir Kujovic. Allt efter en felpassning av Häckens Egzon Binaku. 

Norrköping var i brygga efter ett underligt mål i första halvlek. Häckenmittfältaren Adam Andersson sköt ett lågt skott rakt mot Norrköpingsmålvakten David Mitov Nilsson i 22:a minuten.
bollen studsade på hans vänsterhand och rullade långsamt över mållinjen.

Häckentränaren Peter Gerhardsson knöt nävarna utanför sidlinjen och spelarna klappade om 19-årige Adam Andersson efter hans första allsvenska mål.

Samtidigt fick David Mitov Nilsson snabb uppmuntran av lagkamrater som gjorde high-five med honom.

– Typiskt att man räddar de svåra bollarna och släpper in de enkla. Men det var en bjudning av mig, svårare än så är det inte. Bollen vobblade lite, men inte så mycket. Det var bara slarvigt av mig, sade målvakten till C More.

I samband med Norrköpings 1-1-mål krockade Simon Sandberg med målställningen och blev liggande på marken. Vänsterbacken blev sedan utforslad på bår - och Häckens skadelista förlängdes med ett sjätte namn.

Matchfakta: Häcken-IFK Norrköping 1-2 (1-0) 

1-0 Adam Andersson (23), 1-1 Christoffer Nyman (60), 1-2 Sebastian Andersson (90)

Varningar: IFK Norrköping: Daniel Sjölund, Arnor Traustason, Christopher Telo

Domare: Kristoffer Karlsson, Höganäs

Publik: 3 453