FOTBOLL DIV 2

Tung förlust för SAIK i premiären

1:52 min

Det blev förlust med 0-1 för Skövde AIK då man mötte Rynninge från Örebro på konstgräset på Södermalm. I paus var ställningen 0-0.

Skövde AIK tog ett bastant grepp om matchen från början på konstgräset på Södermalm och Rynninge, gästerna från Örebro, hade svårt att etablera något eget spel i början.

Det skapades en del chanser men trots det stora bollinnehavet fick man inte till några riktigt heta tillfällen i första halvlek, så 0-0 i paus var ett faktum.

Vi bör ha mer tålamod och spela enkelt för att skapa fler chanser, menade lagkapten Gustav Karlsson.

I den andra halvleken så fortsatte spelövertaget men så slog gästerna till och lyckades forcera in 0-1 i den 55:e minuten och uppförsbacken var ännu större för hemmalaget.

Rynninge drog sig tillbaka och Skövde AIK pressade på. Det blev till slut offsidemål , farliga nickar och ett skott klockrent i stolpen av Viktor Granat. Och frustrationen var stor i hemmalaget. Det blev också ett friläge i femte övertidsminuten men Rynninge lyckads hålla tätt och få med sig de tre poängen.

Vi försökte men vi måste vara mer rejäla. Lite mer attityd i läget, menade tränaren Charbel Abraham.

I hemmalaget var spelarnivån upp och ner men nyförvärvet Andrew Palumbo gjorde ett piggt inhopp.

Vi måste prestera hela tiden annars får andra chansen, kanske redan i nästa match mot Gauthiod på bortaplan, avslutade Charbel.

Skövde AIK-Rynninge 0-1((0-0))

Rynninge: Haris Karahmet.

Publik: 305