Brand på fyra platser i Valla i Katrineholm i natt

1:08 min

Det har brunnit på fyra olika platser i ett mindre område i Valla utanför Katrineholm under natten. Enligt räddningstjänsten har en villa blivit kraftigt brand-, rök- och vattenskadad och ett garage intill en villa brandskadat.

Är du drabbad eller vet mer om bränderna i Valla, så hör gärna av dig: sormland@sverigesradio.se eller på vår Facebooksida

Det har också brunnit vid två andra villafasader. Två personer var hemma i villan och hörde att det small och kunde ta sig ut själva. Bränderna är nu släckta och ingen person har skadats, enligt räddningstjänsten.

En man i 30-årsåldern greps utomhus i området strax före fyra i natt och anhölls under förmiddagen misstänkt för mordbrand.

– Det finns tecken på att det här kan vara anlagda bränder, säger Tommy Thorngren, pressansvarig på polisen Region Öst. Vi har också påträffat en man i 30-årsåldern i samband med att vi är i området, som grips där på platsen och som nu är misstänkt för mordbrand.

Enligt Mattias Gårdholt på räddningstjänsten är det tydligt hur de här bränderna har startat - att någon har tagit ut sopor, hällt på bensin och tänt på.