I dag: Kalmar FF tar sig an Elfsborg

1:02 min

Efter två raka förluster för Kalmar FF väntar Elfsborg hemma i tredje omgången. Gästerna prioriterar försvarspelet i år och det verkar ha givit resultat.

– Vi jobbar dagligen med att bli lite snålare bakåt samtidigt som vi fortsätter producera många mål framåt, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till Radiosporten.

Elfsborg har börjat säsongen med förlust borta mot Häcken som vann med 2-1 men senast blev det seger med 4-1 mot Hammarby.

Magnus Haglund tror att tiden talar för laget från Borås:

– Jag tror vi blir bättre och bättre under säsongen och får se hur vi tacklar inledningen.

Kalmar och Elfsborg möttes i Svenska cupen för en dryg månad sedan, då vann KFF med 1-0 efter sent mål av Calle Johansson. Efter det har det gått tyngre för Kalmar som förlorat i allsvenskan både mot Jönköping och Norrköping.

KFF gör ändringar i truppen där såväl Papa Diouf som Jonathan  Ring är tillbaka efter skador. Pär Ericsson som stått utanför laget är tillbaka medan Adel Ziarat och Hermann Hallberg inte får plats den här matchen. Rasmus Elm är fortsatt borta på grund av halsfluss.

KFF:s trupp:
1. Ole Söderberg
2. Markus Thorbjörnsson
3. Sebastian Starke Hedlund
4. Marko Biskupovic
5. Viktor Agardius
7. Ismael
9. Marcus Antonsson
10. Tobias Eriksson
11. Jonathan Ring
12. Lumala Abdu
13. Emin Nouri
14. Stefan Larsson
18. Pär Ericsson
20. Carl Johansson
22. Svante Ingelsson
24. Filip Sachpekidis
27. Papa Diouf
29. Romario
32. Lucas Hägg-Johansson

Matchen startar 17.30 och sänds dels i sin helhet via sverigesradio.se/kalmar och i appen Sverigesradio Play men är även en del av sportextra i P4.