Pingischaufförer hittades efter nödrop

1:18 min

På tisdag börjar OS-kvalet i bordtennis och det har varit svårt att hitta chaufförer som kan köra spelare och tränare från Landvetter till Halmstad.

Totalt kommer det runt 360 personer från andra nationer för att medverka i det europeiska OS-kvalet i bordtennis i Halmstad. Det är många volontärer som hjälper till, men det har varit problem att hitta chaufförer som kan köra de som anländer Göteborg med flyg. Mats Meri, transportansvarig inför projektet kände igår en viss oro.

– Jag måste ge Halmstad BTK en stor eloge hur de har gått ut till föräldrar och volontärer. Det var kris igår och vi skickade ut ett nödrop men vi fick nog in cirka 20 chaufförer. Nu känns det tryggt, säger Mats Meri.

Idag är det ankomst och ackreditering som står på schemat för spelarna och tränarna som anländer Halmstad. De ska checkas in och fördelas ut till de olika hotellen. De har sedan möjlighet att träna i den lilla hallen i Halmstad arena. Men i den stora hallen är det andra planer, idag ska det börja byggas inför tisdagens OS-kval.

– Det är ett stort gäng som kommer hit i eftermiddag och ska lägga golv och bygga. Men det känns som de som håller i det har bra koll på det. Och en stor eloge till alla föräldrar och de som verkligen ställer upp. Jag får fortfarande samtal där folk vill hjälpa till, både från proffs och föräldrar, säger Mats Meri.