Helgesson segrade i elitseriefinalen

3:02 min

Joshi Helgesson fick viss upprättelse för missen i VM när hon vann elitseriefinalen som avgjordes i Stenungsund. Helgesson var i klar ledning efter det korta programmet och höll undan i det fria och segrade före Matilda Algotsson.

Helgesson hade totalt 161,73 poäng och var därmed drygt sex poäng före Algotsson.

Efter den misslyckade insatsen i VM då Joshi Helgesson bommade grovt och inte kvalificerade sig till det fria programmet så var det en skön seger i Stenungsund för Tibroåkaren.

– Mitt kortprogram kändes väldigt bra och där kände jag att jag fick lite revansch och visa att jag är i bra form och att jag kan egentligen.

Det blev sen ett par missar i det fria programmet som avgjordes under söndagen men försprånget som Helgesson skaffade sig efter kortprogrammet gjorde att vinsten i tävlingen aldrig var hotad.

– Det här betyder väldigt mycket för mig. Jag var väldigt besviken i förra veckan. Skönt att få avsluta säsongen och faktiskt få komma ihåg att det varit en bra säsong.

Joshi Helgesson kämpade inte bara mot sina medtävlare under helgen utan fick även brottas med en rejäl förskylning som försvagade henne något.

– Ja, lite i det långa programmet påverkade det mig men jag kände att jag ville åka hit och visa att jag kan. Både för mig själv och prestera de här programmen en sista gång på ett bra sätt, sa en ordentligt hes Helgesson.

Elitseriefinalen var säsongens sista tävling och nu ska Joshi Helgesson göra om sina program och även utvärdera ifall det ska till några större förändringar inför nästa tävlingsår.

Hon har tidigare öppnat för att hon kan flytta från Tibro och istället bosätta sig och träna i kanadensiska Toronto.

– Vi får se vad som passar mig bäst och vad som funkar för dem men också för mig, säger Helgesson apropå var hon lägger sin bas nästa säsong.

De två andra Tibroåkarna i damernas seniorklass Cecilia Frydén och Louise Jensen slutade sexa respektive sjua.

I klassen för damjuniorer så blev det ytterligare en pallplacering till Tibro KK då lovande Cassandra Johansson slutade tvåa bakom segraren Anita Östlund.