Storvreta till innebandy-final

2:00 min

Storvreta besegrade Falun med 6-4 i den sjunde och helt avgörande semifinalen och vann en finalplats och bröt då också Faluns svit på tre raka SM-guld.

Det var en bitvis sagolikt underhållande innebandymatch trots att det stod så mycket på spel och det är riktigt synd att det måste finnas en förlorare i en sån fantastisk match.

Rasmus Enström var en av förlorarna trots att han sköt tre mål för Falun.

Det var överraskande att det bara gjordes ett mål i den första peroden - det som Nicklas Paulsson gjorde för Storvreta.

I den andra perioden kom målfabrikationen igång ordentligt - fyra mål alla gjorda av svenska landslagsspelare Rudd, Nilsberth, Galante Carlström och Enström.

Alexander Rudd såg också ut att definitivt ha avgjort matchen när han på ett spektakulärt sätt satte 5-2 för Storvreta. Bröt in från vänster passerade målvakten Johan Rehn och kassen och lyfte sedan elegant in bollen i mål med backhand - liggandes i luften.

Men Rasmus Enström gav aldrig upp. Han gjorde två reduceringsmål och hoppet om final levde igen för hemmelaget när det då blev 4-5.

Ut med Rehn ur målet och in med extra utespelare i jakt på kvittering men då kom avgörandet. Mål i öppen kasse - Jimmy Pettersson.

Storvreta ställs nu mot Linköping i final.