Fotboll

Bottennapp av Värnamo i hemmapremiären

2:42 min

IFK Värnamos hemmapremiär blev rena bottennappet
på Finnvedsvallen. Ljungskile var det klart bästa laget och vann också rättvist med 2-0 efter att bägge målen kommit till i andra halvlek.
 

I premiären för en vecka sedan, lyckades Värnamo få en poäng med sig mot svårspelade Trelleborg på bortaplan därför fanns det en del förväntningar på att laget skulle komma mer taggade till matchen.

Men så var det inte. Det var Ljungskile som förde stora delar av den här tillställningen med ett snabbare och säkrare passningsspel. Den första halvleken bjöd inte på några avslut alls men bollinnehavet stod gästerna för.

I den andra halvlek var Värnamo något bättre och med tre minuter in i densamma kom också lagets bästa målchans genom Oskar Johansson som blev så överraskad när han fick bollen, så att han inte förvaltade chansen  bättre, än att August Strömberg kunde rädda i Ljungskilemålet.

I stället var det gästerna som tog ledningen inte helt orättvist, genom Gabriel Altermark-Vanneyr på en höger hörna. IFK uppträdde väldigt passivt i den situationen.

Tio minuter från slutet kom också 2-0 när norrmannen Tim Nilsen fastställde slutresultatet efter passning från Altemark-Vanneyr. Därmed tog Ljungskile sin första trepoängare för säsongen.

IFK och tränare Jörgen Petersson har en del att fundera över efter den här plattmatchen.