Fyra skadade av jagad bilist

1:41 min

Fyra personer har skadats i en bil som blev påkörd av en bil som jagades av polis i Hjulsta i nordvästra Stockholm. Två personer har gripits.

– Fyra personer är skadade i bilen som blev påkörd, sedan är föraren till den jagade bilen också förd till sjukhus med lindrigare skador, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson för polisen.

Samtliga fyra i bilen som blev påkörd har förts till sjukhus, två vuxna, som ska ha ådragit sig skador i ryggen, samt två barn. Deras tillstånd var enligt Sven-Erik Olsson stabilt när de fördes iväg. Även den förare som greps skadades vid krocken.

Sven-Erik Olsson uppger att en polispatrull vid klockan 16.54 fick syn på en bil där föraren misstänktes för grov vårdlöshet i trafik. Han vägrade stanna när polisen krävde det och ett efterföljande tog vid.

Bara två minuter senare hade den andra bilen blivit påkörd nära korsningen Tenstavägen—Spånga kyrkväg, samtidigt som föraren av den jagade bilen var under polisens kontroll. 

Ytterligare två personer från den påkörande bilen sprang från platsen.  Bägge är fortfarande på fri fot. En person greps vid olycksplatsen, misstänkt för att ha försökt hindra polisen.