Volleyboll

EVS vann rysare

1:50 min

En bra början, en sämre mellanperiod – och ett lyckligt slut. EVS vann med 3–2 i set mot Hylte/Halmstad och leder nu med 2–1 i matcher i SM-semifinalen.

Efter en 3–0-seger i den första SM-semifinalen i damernas elitserievolleyboll och en 1–3-förlust i matchen därpå tog Engelholms VS emot Hylte/Halmstad i Kungsgårdshallen i Ängelholm under söndagskvällen. 
Första set var ryckigt. Hylte/Halmstad började bäst, sen hamnade EVS i ett stim innan bortalaget var på väg att komma ifatt i poängprotokollet. Till slut vann EVS första set med 25–21. 
Setet bjöd på ett gäng långa spelsekvenser och den kampen fortsatte även i set nummer två. EVS drog det längsta strået, vann andra set med 25-20 och placerade sig i förarsätet. 
Men tredje set skulle bli allt annat än en promenad i parken för ängelholmarna. Hylte/Halmstad styrde tillställningen – och vann med klara 25-16.
Fjärde set var länge en hårsmånsjämn kamp, men när de avgörande bollarna kom ryckte Hylte/Halmstad, vann setet med 25–21 och kvitterade till 2–2 i matchen. 
Dramatiken fortsatte i ett femte och avgörande set. Till slut kunde EVS segerjubla efter vinst med 15-8 i femte set. 

Isabelle Haak är kanske den största anledningen till att EVS slutligen stod som segrare. Den 16-åriga högerspikern gjorde fantastiska 40 poäng i matchen. EVS leder med 2–1 i matcher inför tisdagens fjärde semifinal, som spelas i Hylte på tisdag.

Hylte/Halmstads landslagsmeriterade vänsterspiker Andréa Jacobsson lär missa den matchen, och kanske fler. Under söndagen tvingades lämna hon lämna matchen i tårar efter att hon skadat knäet i tredje set.