Gustaf Halléns handbollsblogg

"Nyckeln till framgång - att vi vågar"

32 omgångar passerade. Det var grundserien, det som återstår nu är kanske säsongens fem viktigaste matcher.

Känns egentligen helt sjukt att 32 omgångar kan gå så fort, känns fortfarande som typ igår när vi gjorde vår första match i elitserien här på hemmaplan i Karlskrona. Vi har sagt från dag ett att målet är att vara kvar i elitserien även nästa säsong. Nu har vi alltså fem matcher på oss att visa det. 

Det är en rätt konstig känsla att det är så. Jag har kvalat både som ett lag som kommer uppifrån elitserien som vi gör nu. Men även som ett lag som utmanar underifrån från allsvenskan. Oavsett så har jag alltid någon form av rastlöshet, näst intill som resfeber. Eller ni vet känslan man hade som liten dagen innan julafton? Typ så! Man är förväntansfull.

 
Inget slår känslan
Man vet egentligen inte riktigt vad man ska förvänta sig. Men man vill bara att det ska dra igång. Visst finns risken att man kan åka ut, men det finns egentligen ingenting som slår känslan att spela matcher där exakt allt står på spel. Det är verkligen det roligaste som finns och det känns alltid som att ju större utmaningen är, desto större är också belöningen. Det är också någonstans där jag tror nyckeln till framgång i kvalet ligger, att man vågar. Att vi vågar spela ut hela vårt register, för nu finns det inget längre att vänta på!

Onsdag den trettonde startar vi borta i Helsingborg, därefter spelar vi hemma söndag den sjuttonde. Hoppas verkligen på stort stöd, och nu när Blackbugs gästar oss så tror jag det kommer bli en inramning utöver det vanliga! 

Tack, landslaget
Något helt annat, Sverige kommer spela OS-handboll i Rio i sommar! Med minsta möjliga marginal kvalificerade sig landslaget precis via kvalet som pågått i Malmö under helgen. Tack landslaget för spänningen, och tack för att ha ordnat sportsommaren 2016!

#24