Sensationell brittisk seger i Masters

En stor förlust för Jordan Spieth, en liten, liten seger för Sverige - men framför allt en jätteframgång för Danny Willett.

Den 27-årige britten, med en svensk mamma, vann sensationellt Masters på Augusta.

– Jag känner mig 50-50. Hälften engelsk och hälften svensk. Förhoppningsvis är det här en seger för de båda länderna, säger Willett enligt Aftonbladet.

Nästan lika mycket som Willett vann tävlingen förlorade fjolårssegraren Jordan Spieth den.

Spieth, som toppade resultattavlan i sju raka dagar sedan första ronden förra året, ledde ett tag med fem slag.

Men på det tolfte hålet kastade han bort segern.

Spieth gjorde plötsligt och oväntat en kvadrupelbogey (!). Efter två slag i vattnet på det korta par 3-hålet, och ett i bunkern, rullade bolluslingen i först på det sjunde slaget.

Satsade allt

Han gjorde ett tappert försök att komma i kapp, gjorde två birdies - men inspelet på det 17:e hålet hamnade i bunkern och satte stopp för jakten.

– Jag gjorde tre svaga svingar i rad, och plötsligt ledde jag inte längre. Det var tuffa 30 minuter jag hoppas aldrig få uppleva igen, säger en bedrövad Spieth efteråt.

Danny Willett slutade på 70-74-72-67, sammanlagt fem slag under par, vilket räckte till seger. Avståndet ner till tvåorna Lee Westwood och Jordan Spieth blev till slut tre slag.

– Den här banan kan hoppa upp och bita dig, så det gällde bara att följa spelplanen. Vi visste att vi hade ett jobb kvar att göra även när jag såg på resultattavlan att Jordan tappade. Det var min dag i dag. Vi gjorde egentligen ingenting fel, säger Willett.

Nybliven pappa

Den nyblivne förstagångspappan, sonen Zachariah James föddes den 30 mars, är halvsvensk då hans mamma Elisabet är född i Sverige. Han kommer från Hackenthorpe i Sheffield, och talar inte mer än några enstaka ord svenska.

– Men jag kanske hade bytt landslag till Sverige om jag inte kommit med det engelska amatörlandslaget. Så jag har tänkt tanken några få gånger, erkänner han.

Sonen var beräknad att komma just den 10 april, men kom tidigt - annars hade Willett varit kvar hemma i England.

– Det är helt galet. Jag kan inte riktigt beskriva känslorna nu. Min son föddes för tidigt så att jag över huvud taget kunde vara här, och dessutom fyller min fru Nicole år i dag. Overkligt när man tittar tillbaka på det, med tanke på hur saker flöt. Det här har varit de mest galet häftiga tolv dagarna i mitt liv.

Majorsegern är hans första. Tidigare har han vunnit fyra tävlingar på Europatouren.