Tobias Karlsson: Bästa förlusten jag varit med om

1:13 min

Det kunde inte bli mer spännande än i OS-kvalmatchen mellan Sverige och Spanien där allt avgjordes med några få sekunder kvar, till svensk fördel.

Sverige hade råd att förlora med två mål mot Spanien och ändå gå till OS, men det såg dystert ut i slutminuterna.

Spanien hade 25-21 och Sverige hade haft svårt att göra mål i den andra halvleken. Då klev veteranen Kim Andersson fram och reducerade.

Sverige vann bollen igen och med några få sekunder kvar fick Sverige straff. Efter mycket rabalder mellan spanjorer och domare gick Niclas Ekberg fram. Ekberg som både satt och missat straffar tidigare i matchen. 

Den här gången gjorde han inget misstag. Mål och 23-25-förlust och svensk OS-plats.

– Det var den bästa förlusten jag varit med om säger lagkapten Tobias Karlsson från Karlskrona.

Målvakten Mattias Andersson:

Det är krig hela tiden och vi ger inte upp. Underbart. Rio, så j-kla härligt!

Förbundskapten Staffan Olsson:

Sällan man är så glad när man har förlorat... Jag är glad att jag var på bänken och inte på läktaren, det hade jag nog inte pallat. Det kändes rätt att ge Ekberg förtroendet som straffskytt. Det enda som var lite jobbigt var att han fick vänta så länge med att skjuta.

Lagkapten Tobias Karlsson:

Bästa förlusten jag har varit med om någonsin. Det var en pärs på alla sätt. Vi fick slita för varje millimeter på banan. Jag såg inte så mycket (av straffen) men jag hörde ju...

Lucas Nilsson, yngst i laget och flest mål:

Jag kollade (på straffen). Jag kollade ner i Jesper Konradssons rygg. Det är den skönaste publiken jag har spelat inför.