Hett svenskmöte väntar i Stanley Cup: ”Blir radiotystnad i sms-trafiken”

Det blir återigen New York Rangers mot Pittsburgh i Stanley Cup-slutspelet. Det står klart sedan sista grundserieomgången spelades klart i natt. 

Och i öster möter Carl Hagelins Pittsburgh hans gamla lag New York Rangers.

Grundspelets två sista matcher förändrade NHL-tabellerna och därmed också Stanley Cup-åttondelarnas matchuppställning.

Att Rangers ställs mot Pittsburgh blev klart i och med att New York Islanders förlorade mot Philadelphia med 2-5. Hade Islanders vunnit hade de fått möta Pittsburgh, nu blir det i stället Florida i åttondelsfinalen.

Onsdag 13/4: Stor Stanley Cup-special i hockeypodden Istid

Kompismöte

När NY Rangers mötte Pittsburgh i fjol vann Rangers efter att Carl Hagelin avgjort i förlängning i den femte matchen.

I år spelar Hagelin i Pittsburgh och ställs alltså mot sitt gamla lag och kompisen Henrik Lundqvist.

– Det blir radiotystnad i sms-trafiken mellan mig och "Henke" nu. I playoff är det på liv och död, då slutar man vara vänner ett tag, säger Hagelin till Aftonbladet.

– Jag tror och hoppas att vi är bättre i år än ifjol, men det är två väldigt bra lag som möts så det kommer att bli stenhårt.

Ska spela hårt och tufft

Washington vilade bland annat stjärnorna Nicklas Bäckström och Alexander Ovetjkin i sista NHL-matchen mot Anaheim, eftersom det redan var klart att Washington skulle få möta Philadelphia i åttondelsfinalen. Washington är poängbäst i NHL den här säsongen, och vinner därmed Presidents Trophy.

För Anaheim, med bland andra Hampus Lindholm och Jakob Silfverberg, innebär 2-0-segern över Washington att det blir åttondelsspel mot Nashville, med svenskarna Filip Forsberg, Calle Järnkrok, Viktor Arvidsson, Mattias Ekholm och Petter Granberg.

– Nashville har massor av talang, men spelar vi tufft och hårt mot dem ska vi nog kunna få framgång i den här matchserien, säger Hampus Lindholm till Expressen.

Matchfakta från NHL i vår målservice

Så här spelas åttondelsfinalerna i Stanley Cup:

Tampa Bay-Detroit

Pittsburgh-NY Rangers

St Louis-Chicago

Florida-NY Islanders

Washington-Philadelphia

Dallas-Minnesota

Los Angeles-San Jose

Anaheim-Nashville