Carl Linnaeus sålde sin själ till hårdrocken

2:45 min

Carl Linnaeus är en av rocksveriges största musikjournalister och i en ny bok som släpps idag så träffar han sina barndomshjältar i bland annat Kiss, Black Sabbath och Metallica.

Boken "Jag sålde min själ till hårdrocken" har undertiteln "Stenhårt snack med världens metalgiganter". Men så värst stenhårt verkar det inte alltid varit när Carl Linnaeus träffade sina idoler. Han har nämligen kommit närmare inpå hårdrockens största stjärnor än vad många andra journalister gjort.

– Gene Simmons (basisten i Kiss) berättade ju att han inte kunde gråta till exempel. Han grät inte på sin morbrors begravning. Och varför han haft sex med 5000 kvinnor är för att han inte vill binda sig och bli som sin pappa som övergav sin familj. 

Carl Linnaeus som annars skriver för Sweden Rock Magazine har förutom Kiss också träffat Black Sabbath, Alice Cooper, Mötley Crue, Metallica, Rush och Europe. 

– Det är roligare att komma dem in på skinnet än att bara prata strängar och pedaler. 

Förordet är skrivet av Motörhead-trummisen Mikkey Dee och omslaget gjort av konstnären Ken Kelly som bland annat ritat Kiss legendariska Destroyer-album. Boken, som är Carl Linnaeus andra bok efter den hyllade "Kiss - Den osminkade sanningen" har release idag den 11 april.