Livsfarligt blandmissbruk breder ut sig i Söderhamn

1:39 min

Nu slår narkotikapolisen larm om ett livsfarligt narkotikamissbruk i Söderhamn. Det är många unga vuxna som börjat blanda mediciner och narkotika i en mix som snabbt kan leda till döden.

– Det är  missbrukare i åldern 18-25 år, varav många kvinnor, som blandar på det här sättet och dom har ingen aning om hur allvarliga följderna kan bli. Söderhamn har redan tidigare flera narkotikarelaterade dödsfall, säger narkotikapolisen Oscar Thorén.

Han har sett de nya blandmissbruket sprida sig i Söderhamn. Och polisen har nu upptäckt att många blandar receptbelagda och beroendeframkallande läkemedel med narkotika, främst amfetamin och cannabis men också subutex, i en livsfarlig mix.

Det är i Söderhamn som missbruket breder ut sig och Söderhamn bedöms har det största drogproblemen i landskapet.

Beroendecentrum i Söderhamn arbetar med hjälpa drogberoende personer. Där bekräftar bilden av blandmissbruket och att tillströmning av Söderhamnsbor med drogproblem ökar.

– Makthavarna i Söderhamn måste vakna och gripa tag i narkotikamissbruket. Att som Söderhamns drogsamordnare förneka problemet som han tidigare gjort är livsfarligt, säger Oscar Thorén.