#MINDALABY

#mindalaby - Vi letar efter pärlorna i Dalarna

0:56 min

Arnbo, Klacken, Yron, Gärdås, Bergshyttan, Risa, Mon, Äggen, Vimo. Dalarna är fullt av byar, samhällen, kvarter och gator och nu vill vi uppmärksamma dessa. Vi drar vi igång vår satsning #mindalaby och vi vill att du hjälper oss att hitta din pärla i Dalarna.

Maila till p4dalarna@sverigesradio.se om varför vi ska besöka just din by/gata/kvarter. Tagga din bilder med #mindalaby på Instagram.

Vi letar efter allt från byn med flest barn och samhället som levt upp eller dött ut, till kvarteret med finaste lekparken, gatan med roligaste namn och byarna som har det där lilla extra.

Vår satsning kommer du höra om i radio, och såklart få veta mer om på vår sida på facebook och instagram, och på vår hemsida, sverigesradio.se/dalarna.

Hör av dig till p4dalarna@sverigesradio.se med din berättelse och tagga dina bilder på instagram med #mindalaby.

Tips som vi fått via våra sociala medier:

Grangärdes Hoberg. Är vår pärla Ludvikas mest avlägsna by. Här bor vi 2 st året runt ( byn var isolerad fram till 1952 då vägen kom ) byn består av 4 gårdar numer byn är från 1670.

Knubben i Bjurs såklart!

Vattnäs är vackert, där finns konsertladan, många vackra gårdar och så trivs jag där helt enkelt. Bor i Stockholm men har tillbringat alla mina somrar där!

Fredriksbergs & skolan där elevantalet och byborna ökat med ca 50% är ju rätt intressant!