Stortalangen klar för HV71

För några veckor sedan stod det klart att målvakten Erik Ersberg inte får förlängt kontrakt med HV71. Nu har klubben gjort klart med en ny målvakt.

Linus Söderström är namnet på HV:s nye målvakt och tillsammans med Gustaf Pettersson-Wentzel kommer han med största sannolikhet bilda målvaktspar i klubben den kommande säsongen.

19-årige Söderström gjorde sig ett namn i Sverige under JVM där han var det givna förstavalet mellan stolparna.

Han har de senaste säsongerna tillhört Djurgården men fick så sent för några veckor sedan beskedet att han inte får förlängt kontrakt med klubben. Och nu står det alltså klart att det blir HV71 som blir nästa klubbadress.

– Vi är väldigt glada över att kunna knyta till oss Linus. Han har framtiden för sig, men har redan visat att han håller klass på hög nivå, säger sportchefen Johan Hult till HV:s hemsida.

Under JVM - där Sverige slutade fyra - blev Söderström vald till turneringens bäste målvakt.

– Det känns jättebra att komma till HV 71. Det är en förening med höga krav, både på klubben och på spelarna. Jag är taggad över att få träffa alla och köra i gång med försäsongen och det ska bli roligt att kampera med Fredrik Pettersson-Wentzel, som var en av SHL:s bästa målvakter förra säsongen, säger Söderström.