Lyckad trafikinsats vid Södras hemmapremiär

1:53 min

Det mesta inför J-Södras hemmapremiär mot Malmö handlade givetvis om matchen – men en del kom även att handla om trafiksituationen i samband.

Jönköpings kommun och alla berörda parter gick i god tid ut med varningar till alla biltrafikanter att de skulle ställa bilen i de centrala delarna av staden för att sedan till fots ta sig till Stadsparksvallen. Det var även så att Dunkehallabacken på väg upp till arenan stängdes av för biltrafik för att skapa en bra trafiksituation.

Nu har kommunen, länstrafiken, räddningstjänsten och polisen kommit med en utvärdering angående trafikinsatsen och det är nästan uteslutande positiva reaktioner.

– Det gick väldigt bra. Trafikflödet var belastat under en kortare tid och det är det normalt sett också, säger kommunens Mikael Enarsson som är trafikingenjör.

Den här sortens stora aktioner i samband med matcher kommer enbart göras vid större matcher. När J-Södra tar emot Gefle på söndag så kommer till exempel Dunkehallbacken inte stängas av. Men trots det kommer länstrafikens extratrafik fortsätta vid samtlig matcher.

– Man kommer kunna ta bussen hela vägen till arenan vid alla matcher, säger Mikael Enarsson.