EM-medarbetare Stefan Elofsson

Stefan Elofsson är Radiosportens nyhetschef och producent under fotbolls-EM i Frankrike.

Namn: Stefan Elofsson

Född/uppväxt: Grundsund i Bohuslän

Antal år på Radiosporten: Fyra!

Antal fotbolls-EM som du bevakat? Detta blir mitt första.

Vad blir din uppgift under EM? Producent och nyhetschef på plats i Paris.

Vad ser du mest fram emot? Sverige mot Irland. Det blir en härlig match på planen och en härlig match på läktaren.

Vilket lag ska bli extra spännande att följa under mästerskapet? Jag är alltid särskilt intresserad av England. Det ska bli spännande att se om succéspelarna från säsongens överraskningslag Leicester och Tottenham kan ställa till med något extra. Jag är mycket förtjust i Dele Alli (Tottenham) och hoppas att han slår sig in i startelvan.

Vilken spelare ska bli extra spännande att följa under mästerskapet? Förutom Dele Alli då så måste jag ju säga Zlatan. Det skulle ju kunna vara hans sista stora show på den internationella scenen.

Vilket lag tror du vinner EM och varför? Jag säger Tyskland. De är helt enkelt bäst och borde därför ha bäst möjligheter att vinna.

Hur långt tror du Sverige tar sig i EM? Ut i första utslagsrundan.

Ditt bästa fotbolls-EM-minne? Jag såg Sverige mot Grekland på plats i Salzburg 2008. Det var en dålig match men härlig stämning på stan och Zlatan stod för ett kanonmål. Sen gick det ju sämre efter det…

Varför ska man följa EM med Radiosporten? Radiosporten finns med hela tiden från första till sista spark. Vi finns med precis där det händer men vi ger också bilden av EM vid sidan av matcherna. Det blir helt enkelt inte mer heltäckande!