Lottning avgör vem som får vara med på läger

2:26 min

Över sjuhundra barn vill vara med på Sundstalägret i Karlstad i sommar. Förra årets kritiserade regel "först till kvarn" tas nu bort och i år är det lotten som avgör.

Kritiken innebar att bara de som hade tillgång till en dator en viss tidpunkt kunde anmäla sina barn till lägret. Något som en del föräldrar reagerade på.

– Vi har tagit till oss av kritiken, säger Stefan Hammar som är verksamhetschef på kultur- och fridsförvaltningen, bad och sport i Karlstad.

Kritiken har inneburit att man i år kan under två veckor anmäla sitt intresse till lägret. Sedan är det lotten som avgör om man kommer med eller inte. En inspektör kommer att se till att själva lottningen går rätt till. Eftersom man tidigare stängt ner anmälningen har man inte fullt ut sett hur många som är intresserade av lägret, vilken man i år kommer att få. Men i år finns inga planer på att utöka de 400 hundra platser lägret idag erbjuder.

– Inte för året, men det är något vi får titta på vad det finns för möjligheter att utöka antalet platser på lägret, säger Stefan Hammar.

Lägret har i alla år varit populärt. Årets intresseanmälan innebär nu också att man får grepp om hur många barn det är som vill vara med.