Rádio Sápmi

Stinnerbom: Viktigt att samer engagerar sig partipolitiskt

4:20 min

I helgen valdes sametingspartiets Guovssonástis partiledare, Marita Stinnerbom in i Centerpartiets distriktsstyrelse i Västerbotten. 
- Jag har sett vilken skillnad det gör att samer engagerar sig lokalpolitiskt, säger hon. 

 – Jag ser värdet av samiska politiker på kommunal nivå, bland annat gör Mikael Jakobsson i Lycksele ett fantastiskt jobb och gör en skillnad där.

Det säger Marita Stinnerbom från Storbacken, Kittelfjäll, som är partiledare för Guovssonásti i Sametinget. I helgen tog hon också ett kliv i karriären när det gäller sverigepolitiken, då hon valdes in i Centerpartiets distriktsstyrelse i Västerbotten. 

 – Hon är en engagerad företrädare för Centerpartiet i Vilhelmina som jag är övertygad kommer bidra positivt till utvecklingen av Centerpartiets politik och organisation, sa Kerstin Sjöström, ordförande i centerdistriktets valberedning tidigare till Västerbottens Folkblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio