Bergwall förlänger kontraktet med VSK Bandy

0:50 min

Det har gått tre veckor sedan VSK Bandy tog hem klubbens 20:e SM-guld och i stort sett så kommer truppen vara intakt till nästa säsong. Nu är det dessutom klart att 41-årige målvakten Andreas Bergwall kommer vara med att jaga ytterligare guld.

Bergwall har förlängt sitt kontrakt med klubben, något som klubbchefen Michael Campese nu kommenterar:

– Det känns jättebra! Andreas är fortfarande bäst, det visade han inte minst i finalen. Det är en viktig pusselbit på alla sätt och vis. Han är en stor ledare i omklädningsrummet och på sidan, så det känns fantastiskt bra, säger han.

Hur skönt är det att det inte blir så mycket ommöbleringar i truppen?

– Så länge det finns drivkraft att träna och ledare som tror på det här så är det rätt skönt. Det kan bli lite frågetecken när folk går in och ut. Nu känner vi att vi kan jobba vidare med här och det känns tryggt och bra, säger Michael Campese.

Finns det ingen risk att det är en mätt och trött trupp som spelar bandy i VSK nästa år?

– Nej, jag förlitar mig mycket på Micke Carlsson, Ted Andersson och gubbarna jag har runt omkring. De ser en potential, det finns en drivkraft hos grabbarna. De har fått gått hem och fundera på hur sugna de är och det finns ingen som är sugen på att någon ska ta bucklan från oss nästa år heller.

Även Janne Rintala och Patrik Sjöström förlänger sina kontrakt med klubben.