Storsjöbadet

Storsjöbadet bjuder in asylboenden till badhuset

2:20 min

Efter att flera personer uppgett att dom blivit sexuella trakasserade på Storsjöbadet har personalen skriftligt informerat vid asylboenden om regler som gäller på badet.


Nu tar dom ytterligare ett steg och bjuder in alla boende till badhuset.

– Vi kommer bjuda hit boendena, både ungdomar och personal och gå igenom trivselreglerna på plats, säger Joakim Halvarsson, enhetschef på Storsjöbadet.

I mitten av januari polisanmäldes ett gäng killar som ska ha varit närgångna och tafsat på en kvinna och tre minderåiga tjejer i en av bassängerna på Storsjöbadet. Direkt efter händelsen skickade Storsjöbadet ut information till asylboenden om uppförandereglerna på badhuset.

Under våren har informationstexten även översatts till flera olika språk och ett nytt material med bilder och symboler som visar vad man får göra och inte göra på badet har tagits fram.

– Syftet är dels att ungdomarna ska tillgodogöra sig informationen men sen är också syftet att vi ska etablera en kontakt och en relation till dom här ungdomarna. Så att vi har en bättre dialog när dom kommer hit kring alla våra trivselregler, säger Joakim Halvarsson.

Trivselregler som exempelvis att badgäster måste duscha innan bad, att man inte får ha underkläder på sig under badkläder och att man inte får springa i badhuset.

Anmälningar av sexuellt ofredande på Storsjöbadet gjordes även under 2015. Efter alla fall som skett kommer nu personalen att ändra sina rutiner.

– Vi har haft flera möten. Vi har uppdaterat våra rutiner framförallt hur vi ska prata med folk som kommer till oss och säger att dom har råkat ut för något, säger Joakim Halvarsson.

Händelsen som ägde rum januari på Storsjöbadet utreds fortfarande av polisen.