Asylboende på Mälarcampingen får stanna i Västerås

1:21 min

I fredags berättade vi att Asylboendet på Mälarcampingen i Västerås skulle flytta sin verksamhet till Fagersta imorgon. I dag kom beskedet att familjerna som bor där får stanna i Västerås, åtminstone några veckor till.

– Vi har jobbat länge med att hitta en lösning på det här, men de lösningar vi har haft, alltså att nya asylboenden ska öppna upp i Västerås, har tagit längre tid än vad vi hade hoppats på. Nu under helgen har vi jobbat med många aktörer på flera olika alternativ och lösningar, säger Lars Brånn, enhetschef för Migrationsverket region Mitt.

De som bor på asylboendet på Mälarcampingen kommer få vara kvar till åtminstone 28 april, men förmodligen en bit in i maj.

– Under den här tiden hoppas och tror vi att det kommer öppna ett nytt asylboende i Västerås. Men det inget vi kan garantera, men de som bor där är glada över att kunna stanna kvar, säger han.

Lars Brånn berättar att de nu hoppas på en långsiktig lösning.

– Det är väldigt intensivt arbete att få ihop det här. Det är många aktörer som ska få alla tillstånd och upphandlingar och sådana saker, säger han och fortsätter.

– Risken finns att vi inte får ett nytt asylboende i Västerås och då måste vi kanske sprida på de här människorna och det vill vi absolut inte, säger Lars Brånn.