Calgary-stjärnan spelar VM med Tre Kronor

Mikael Backlund har gjort sin bästa NHL-säsong i karriären. Nu är det klart att Calgaryforwarden förstärker Tre Kronor. Även Jacob Markström och Alexander Wennberg är klara för spel i VM.

Calgary Flames skriver på Twitter att 27-årige Mikael Backlund ska spela för Sverige i VM i Moskva i maj. Det blir den fjärde VM-turneringen för västeråsaren, som har en mycket bra säsong bakom sig. För första gången nådde han över 20 mål (totalt 21 mål och 26 assists) och svarade bland annat för ett hattrick mot Vancouver i förra veckan.

NHL:s grundserie spelades klart i helgen, men eftersom Pär Mårts inte har fått några officiella besked har han inte velat gå ut med namn på VM-klara NHL-svenskar.

Nu börjar ändå de positiva beskeden trilla in för den svenske förbundskaptenen. 21-årige forwarden Alexander Wennberg, som den här säsongen har gjort 40 poäng (8+32) för Columbus Blue Jackets, är klar för spel och kommer därmed debutera i Tre Kronor. Senare på måndagskvällen bekräftade också Vancouver Canucks att målvakten Jacob Markström ska spela VM.

Backen Adam Larsson, New Jersey, har tidigare själv sagt att han kommer till VM. Mårts hoppas att NHL-spelarna ska ansluta till nästa veckas landskamper mot Ryssland på hemmaplan.