Här blir det byggstrejk - hela listan

Från Luleå till Helsingborg. Över hela landet stannar byggprojekt.

På måndagskvällen sa Byggnads nej till medlarnas bud.

"Det bud medlarna presenterade idag är helt tomt och innehåller ingenting av våra krav. Därför säger vi nej", skriver Byggnads i ett pressmeddelande på måndagskvällen.

På tisdag klockan 06.00 går 1 650 byggnadsarbetare ut i strejk.

Enligt Byggnads handlar det om "total arbetsnedläggelse och blockad av allt arbete som utförs av anställda inom Byggavtalets tillämpningsområde på företag och på arbetsplatser" vid ett stort antal platser i hela landet.

Det handlar bland annat om NCC:s bygge "Kv Terminalen 1" i Helsingborg. Peabs bygge av Kokpunkten Hotell, Elite Hotels, i Västerås. Byggbolaget Einas Mattssons bostadsbygge "Taklampan" i Johanneshov i södra Stockholm. Och flerfamiljshuset "Brf Arenan", som NCC bygger bygger på Kompanivägen i Luleå.

Även en arbetsplats i finska Torneå är uttagen i strejken.

På listan här nedan ("Byggnads varsel om arbetsnedläggelse och blockad") finns en lista med samtliga arbetsplatser där strejken bryter ut på tisdag 12 april klockan 06.00.

I ett eventuellt senare skede – nästa vecka, och veckan därefter – kan fler arbetsplatser tas ut i strejk, i en upptrappning från Byggnads.

På tisdagsmorgon kommer strejkande arbetare att hämta ut sina så kallade strejkkort på sina respektive Byggnadskontor, samt ta del av strejkvaktlistor.

– Sen kommer de bege sig till sina arbetsplatser, säger Fredrik Sirberg, regionssekreterare Byggnads Stockholm-Gotland.