Tror på fällande domar för misshandeln av Hagamannen

1:35 min

Igår inleddes förhandlingarna i hovrätten gällande den uppmärksammade misshandeln i Övertorneå av den så kallade Hagamannen.

I tingsrätten friades de tre männen som stått åtalade för misshandeln eftersom rätten inte ansåg det helt bevisat vilka personer som deltagit i misshandeln.

Under tre dagar beräknas rättegången i hovrätten pågå och gårdagen avslutades med ett videolänkförhör – från okänd ort – med Hagamannen själv.

Hagamannens sdvokat, Marko Tuhkanen, tror att hovrätten kommer att göra en annan bedömning än tingsrätten – framför allt på grund av ett nytt vittnesförhör som kommer att ske senare under tisdagen.

– Jag menar att sammantaget är bevisningen av det slaget att man vid en djup analys kommer fram till att det saknas möjlighet till alternativa gärningsmän. Så jag är väldigt hoppfull att hovrättsförhandlingarna ska rendera i en fällande dom, säger Marko Tuhkanen.

Hagamannen dömdes 2006 till 14 års fängelse för mordförsök, grov våldtäkt, våldtäkt och försök till våldtäkt. Han frigavs 2015 och misshandlades i augusti samma år, i Övertorneå.