Vicki Skure Eriksson (C) glad över Migrationsverkets beslut

0:58 min

Vicki Skure Eriksson var kritisk till Migrationsverkets beslut att med kort varsel flytta människorna från asylboendet på Västerås Mälarcamping till Fagersta. Nu får barnen gå kvar i skolan i Västerås.

I går kom beskedet att människorna på boendet ändå får stanna i Västerås, åtminstone i några veckor till. Ett beslut som gläder Vicki Skure Eriksson, centerpartist och ordförande i grundskolenämnden i Västerås.

– Jag är jätteglad över att Migrationsverket öppnar upp för att titta på alternativa lösningar, vilket jag vill ge Migrationsverket och Lars Brånn beröm för. De har jobbat intensivt under helgen med att titta på alternativa lösningar, säger hon.

Egentligen skulle boendet ha flyttat till Fagersta i dag, och beskedet vart människorna skulle flytta fick de i fredags. Men nu få de alltså stanna i Västerås ett tag till, åtminstone.

– Just ur ett barn- och familjeperspektiv är det jätteviktigt att de här barnen får en chans att fortsätta sina liv här.

Du var kritisk i fredags för att det gick för fort, finns det en risk att det går för fort igen?

– Nej, men nu finns det en chans att hitta lösningar för att de ska kunna stanna i Västerås, säger hon.

Vicki Skure Eriksson berättar att det är nya asylboenden på gång i Västerås.

– Det handlar om att bygglov och annat ska fram. Jag ser väldigt positivt på möjligheterna att de ska kunna bo kvar här.

Kommer barnen gå kvar i skolan i Västerås som vanligt?

– Ja. Jag pratade med rektorn så sent som i går och det blev många glädjetårar när beskedet kom att barnen kunde komma tillbaka till skolan i dag, säger Vicki Skure Eriksson.