P4-toppen v.15

Artomus Friendship samt Kentucky utmanar på P4-toppen

Det är två utmanare på P4-toppen denna vecka: Artomus Friendship med "Chasing a treasure" samt Kentucky med "My sweet Christine".

Van the Man inspirerar Artomus

Artomus Friendship utmanar denna vecka med en van Morrison-inspirerad låt, vilket kan passa bra med tanke på sommarens begivenheter i Östersund.

"Låten handlar om sökandet efter det som livet är värt att leva för" berättar upphovsmannen själv. "Som ung far man omkring som ett vässat skinn efter en kruka av guld (som oftast är den perfekta kärleken). Man hittar den inte förrän man gett upp. Man tittar upp, och….då finns den där man står. Det tog ungefär lika lång tid att göra den här låten som att spela upp den."

Trogna lyssnare av P4-toppen känner igen Staffan som upphovsman till utmanarlåten "Happy Coloured Rain" som då det begav sig sjöngs av Camilla Göransson och även långliggaren "Criminal Minds" med sång av Micke Klemmé.

Medverkande musikanter denna gång: Anders Kronlund - gitarr, kör och produktion, Michael Klemmé - leadsång och kör, Björn Höglund - trummor, Lars Eriksson - bas, Per Stålhandske - keyboards, Gustav Hylén - dragspel, Staffan Eriksson - komposition och produktion (och en liten körgrej på slutet).

Kentucky kittlar dödsskönt i kistan!

Ny, dansvänlig låt från regionala countrylegenderna Kentucky - en institution i länets musikliv och ett band som fortfarande vågar göra nåt som - relativt - ohippt som dansmusik i den gamla skolan; och fortfarande med det karakteristiska "Kentuckysoundet" som bygger mycket på harmonier och körpaket.

Som vanligt när Tommy Andersson stått för musiken innehåller låten ett antal oväntade "skrymslen och vrår" som möjligen har sin upprinnelse i det faktum att Tommy gärna skriver under febriga fullmånenätter: "Det är då kreativiteten slår till som värst!" skrattar han och tipsar om att låten även finns som video på YouTube.

Som vanligt när det gäller Kentucky finns det med lap-steel på ett hörn och som vanligt kittlar det dödsskönt i kistan!

Eller kanske snarare - örat...

Här ser du listan och nummer att rösta på - efter fre kl. 12

Dela gärna artikeln och låten - så gör du