Bäckströms och Ovetjkins stora chans

5:27 min

NHL:s stjärnduo Nicklas Bäckström och Aleksandr Ovetjkin har en jättechans att äntligen få lyfta Stanley cup-bucklan.

– Vi har bra balans i laget, säger Bäckström till Radiosporten.

Washington Capitals har haft en kanonsäsong där man plockat flest poäng av samtliga NHL-lag i grundserien (120). Capitals går in i NHL-slutspelet som en av de stora huvudfavoriterna till att lyfta Stanley cup-bucklan.

– Det känns som att vi har fått ihop laget från början. Nu har vi haft de här tränarna (Barry Trotz, Blaine Forsythe, Lane Lambert och Todd Reirden, Radiosportens anm.) nästan två säsonger. Vi börjar kännas komfortabla med spelet, hur vi ska spela för att vinna, säger den svenske stjärncentern Nicklas Bäckström till Radiosporten.

28-årige Bäckström har gjort 70 poäng (20 mål och 50 assist) på 75 matcher och de målgivande passningarna går inte sällan till radarpartnern Aleksandr Ovetjkin.

– Vi har spelat med varann länge och känner varandra väl där ute, säger Bäckström.

– Vi har en fin kemi. Han vet var jag är och jag vet var han är, säger ryske stjärnforwarden Ovetjkin till Radiosporten.

Ovetjkin vann målligan i NHL:s grundserie med sina 50 mål.

Washington inleder NHL-slutspelet med att möta Philadelphia Flyers. Flyers som blev det sista laget att nå slutspel. De flesta hockeyexperter tror att Washington vinner den åttondelsfinalen relativt enkelt.

– Det ser bra ut. Målvakten (Braden Holtby) har varit otroligt bra, otroligt bra backar också, och så har bra balans i alla fyra kedjor, säger Bäckström.


De möts i första slutspelsrundan i NHL (poäng i grundserien inom parentes):

Florida (103) - NY Islanders (100)

Washington (120) - Philadelphia (96)

Tampa Bay (97) - Detroit (93)

Pittsburgh (104) - NY Rangers (101)

St Louis (107) - Chicago (103)

Dallas (109) - Minnesota (87)

Los Angeles (102) - San Jose (98)

Anaheim (103) - Nashville (96)