LISTA: NHL-slutspelets fem hetaste svenskar

4:35 min

NHL-reportern och frilansjournalisten Annika Greder Duncan listar de fem hetaste svenskarna inför NHL-slutspelet.

1. Nicklas Bäckström, center, Washington Capitals

Kommentar: 

– Den som kommer göra störst avtryck är Nicklas Bäckström. Han är ju på många sätt lagets ledare, med sin mjuka men ändå väldigt bestämda inställning. Jag tror att Nicklas Bäckström kommer att ta ytterligare ett kliv framåt och vara en av de stora stjärnorna i slutspelet överhuvudtaget.

2. Victor Hedman, back, Tampa Bay Lightning

Kommentar: 

– Han var så fantastisk i finalerna ifjol för Tampa. Han är en imponerande spelare att se, lång och stor och kraftfull. Han kommer att glänsa.

3. Henrik Lundqvist, målvakt, NY Rangers

Kommentar: 

– Det är få målvakter som engagerar folk så mycket som Henrik Lundqvist. Han gör ju väldigt spektakulära räddningar och hans enorma engagemang under spelet och efter matcher. Han går ju knappt att prata med efter en förlust i serielunken.

– Han är en stjärnspelare som absolut kommer att märkas i slutspelet.

4. John Klingberg, back, Dallas Stars

Kommentar: 

– Jag tror att han kommer klara trycket av att spela ett slutspel. Han är ju lite som Erik Karlsson var när han var yngre. Karlsson fick ju även han mycket skäll för att han släppt till mycket bakåt i sin väldigt offensiva roll.

– Där är John Klingberg kanske lite efter, men Klingberg var väldigt viktig för Dallas tidigt under säsongen och jag tror att han kommer vara en stor faktor som bidrar att Dallas når final.

5. Jakob Silfverberg, forward, Anaheim Ducks

Kommentar: 

– Trots att jag tror att Ducks åker ur ganska tidigt i slutspelet, men Silfverberg är en slutspelsspelare. Han var otrolig i slutspelet ifjol, då han lyfte sig. 

– Samtidigt är ju den som har varit bäst av svenskarna i Ducks Rickard Rakell. Men det känns som att Silfverberg kommer att märkas.