Valmir Berisha vill till allsvenskan - lämnar SC Cambuur

HBK-talangen Valmir Berisha, 19, har spelat färdigt i den holländska klubben. 

– Jag blev nerskickad till b-laget för två veckor sedan. Jag känner mig inte involverad i a-laget, säger Berisha till P4 Halland.

Enligt Berisha går kontraktet ut med den holländska klubben i juli. Medieuppgifter har gjort gällande att klubben brutit med svensken - något som han själv förnekar. 

På den tyska sajten transfermarkt.de står Berisha numera som klubblös.

– Jag har fått lite förslag men jag vet inte riktigt än vad jag vill. Just nu vill jag komma hem och må bra med min familj, säger han.

Berisha säger att han haft kontakt med allsvenska klubbar men det är inget han vill kommentera ännu. 

Vad känner du för ett eventuellt allsvenskt spel?

– Det är högaktuellt att dra till en allsvensk klubb. Jag och min agent vet att det fortfarande finns intresse ute i Europa. Men allsvenskan är mer intressant nu än vad den varit förut.

De kommande månaderna - vad ser du framför dig?

– Jag kommer att vara med min familj, fortsätta att träna i Halmstad och hålla i gång med en allsvensk klubb i närheten. Vilken klubb vet jag inte än.

Valmir Berisha gick från Halmstads bollklubbs juniorlag, till skyttekung i U17-VM och hyllad hjälte på svenska fotbollsgalan.

– Om inte HBK har tänkt satsa på mig är det lite onödigt att jag stannar i klubben, för det är viktigt med A-lagsfotboll och framför allt speltid, sade en så 17-årig Valmir Berisha 2013.

Efter sina sju mål i U17-VM hörde många klubbar av sig till Valmir Berisha. I januari 2014 skrev han på för Roma. Ett halvår senare lånades han ut till grekiska Panathinaikos.

I somras skrev Valmir Berisha på för en säsong med den holländska klubben, men enligt holländska tidningen Voetbal International har 19-åringen inte motsvarat förväntningarna.

Berisha ska enbart ha spelat sex matcher i ligan, varav en från start.