Experterna: De kan hota Rosengård om guldet

8:23 min

Radiosportens experter om de största snackisarna inför den damallsvenska säsongen.

I veckans avsnitt av FotbollsArena Radiosporten diskuterade våra experter Anette Börjesson och Richard Henriksson förutsättningarna inför årets damallsvenska.

Båda två håller regerande mästarna Rosengård som favoriter till att försvara sin titel och därmed bli mästare för fjärde året i följd.

– Linköping kommer att utmana rejält, om de kan bli lite jämnare, slippa skador och svackor och inte tappa onödiga poäng så kan de hota Rosengård säger Anette Börjesson. De ser livsfarliga ut.

– Det var jämnt även förra året, och jag tror att Linköping kan utvecklas ytterligare, menar Henriksson. Offensiven är fantastisk.

Djurgården och Kvarnsveden är årets nykomlingar. Stockholmslaget har till återkomsten förstärkt med målvakten Gudbjörg Gunnarsdottir samt mittfältarna Katrin Schmidt och Emilia Appelqvist.

– Bra förstärkningar gör att de skapar sig förutsättningar att klara sig kvar. Viktigt att de hämtat in en bra målvakt, säger Richard Henriksson.

– Ja det behövs för att lyfta Djurgården, fyller Börjesson i.

Men Kvarnsveden ges inte särskilt stora möjligheter av Anette Börjesson.

– Jag såg dem i fjol och de tär ett stabilt elitettan lag, med Tabitha Chawinga som sticker ut. Men de kommer inte hänga kvar i allsvenskan.

Vilka fler blir bottenlag?

– Kristianstad har en lite tunn trupp när man tappat nyckelspelare. Umeå och Mallbacken förutom Kvarnsveden får också slåss i botten.

På frågan om vilka spelare som våra experter är extra nyfikna på att följa nämner Anette Börjesson de två nigerianska VM-spelarna Josephine Chukwunonye och Ngozi Okobi.

– Ett självklart namn, men jag säger ändå att jag kommer att passa på att se Pernille Harder. Undrar om hon är kvar i damallsvenskan länge till? Henne borde Europas bästa och största klubbar vara väldigt intresserade av att värva, säger Richard Henriksson.