MARIESTAD

Video: Det misslyckade inbrottet

1:28 min

Tidigt i söndags morse bröt sig den här mannen in på Statoil Göteborgsvägen i Mariestad. Några sekunder senare fick han fly tomhänt.

Se övervakningsfilmen här!

Peter Forslund, som är stationschef på macken, tycker det är lika bedrövligt som onödigt att den här mannen slog sönder rutan i entrédörren vid inbrottet. Men samtidigt är han nöjd med att det röklarmsystem han satsat på visat sig fungera bra.

Det här var första gången någon vågat trotsa varningsdekalerna och försöka sig på ett inbrott.

På övervakningsfilmen syns hur en man slår sönder entrédörren med en stor sten och sedan kliver in. Men han kommer inte långt innan tjock rök gör att han inte ens ser handen framför sig.

– Det är inte bara röken som kommer. Det är blixtljus och ett inferno på 120 decibel. Det går inte att vara kvar inne i lokalen, säger Forslund.

En kamera på utsidan av stationen visar hur mannen sedan går iväg tomhänt på gångvägen längs Tidan i riktning mot Marieholmsbron. Peter Forslund hoppas nu att polisen ska kunna identifiera mannen.

– Man hoppas att de ska känna igen honom på filmen från något annat inbrott. Det är säkert inte första gången han gör så här, och det är säkert inte sista gången heller.

Det var sista gången här kanske?

– Ja det tror jag nog. Han såg lite småskrämd ut när han sprang härifrån...