Modo varslar minst tio anställda

2:48 min

Modo hockey har lagt ett varsel som innebär att 10,5 tjänster kommer försvinna. Men det är bara första steget. Senare kommer ytterligare neddragningar både av spelare och ytterligare anställda. 

Det är anställda på kansliet och på restaurangen som berörs av det första varslet. Så småningom kommer den sportsliga verksamheten att drabbas.

Det är förstås Modo hockeys utträde ur SHL-ligan i hockey som nu får direkta konsekvenser. Modo hockey har haft en första förhandling med Unionen och också lagt ett varsel om uppsägning av 10,5 tjänster. Det gäller personal som jobbar på kansliet och restaurangen.

– Vi är helt enkelt tvingade hur svårt det här än är, säger Charlotte Gustafsson, vd för Modo Hockey. Vi har inlett de fackliga förhandlingarna.

– Jag kan inte här och nu säga vad 10,5 tjänster innebär i ansikten, fortsätter Charlotte Gustafsson.

Lite senare kommer den sportsliga verksamheten att drabbas. När föreningen nu har ett herrlag i allsvenskan så blir det mindre pengar att förfoga över.

Det kommer mer varsel.

– Vi kommer behöva skära ner båda på ekonomi, marknad, biljett, kök och administration för bokade evenemang.

Vi satsar mer på digitala plattformar där kunden ska kunna göra mycket själv.

När klubben kliver ner en liga även ekonomiskt tittar man på alla avtal. Det nyinrättade sportrådet har till uppgift att skära ner även på spelare och trupp. När det besparingsbeskedet kommer är oklart. 

– De sitter just nu och jobbar febrilt. Vi måste justera vår spelarbudget så vi är i nivå med andra allsvenska klubbar, konstaterar hon.

Charlotte Gustafsson lämnar själv vd-jobbet den sista maj. Vem som kommer efter är fortfarande oklart. En rekrytering pågår.