Växjö

Östers ordförande: Vi hoppas hitta en lösning tillsammans

2:32 min

Östers IF nytillträdde ordförande Martin Jonasson hoppas att klubben ska nå en ny överenskommelse med kommunen, där man får behålla driftbidraget och skötseln av kommunen anläggningar på Arenastaden.

På måndagen träffade kultur- och fritidsförvaltningen delar av styrelsen i Östers arenabolag för att diskutera driftbidraget på 3,5 miljoner och klubbens fortsatta drift av Växjö kommuns anläggningar i Arenastaden.

Kommunen är missnöjd med skötseln av anläggningarna och överväger att inte förlänga avtalet. Det berättade P4 Kronoberg på tisdagsmorgonen.

P4 Kronoberg har tidigare också berättat att kommunrevisionen just nu granskar skötselavtalet med Öster för att kontrollera att miljonerna verkligen använts till kommunens anläggningar.

– Vi för en dialog om hur vi ska göra framåt. Avtalet löper ut i höst och vi hoppas att vi ska hitta en lösning tillsammans med kommunen, säger Martin Johansson, nytillträd ordförande i Östers IF.

Vad säger du om att kommunen är missnöjda med skötseln?

– Det är olyckligt och jag är den förste att beklaga det, även om jag är ny på jobbet och inte har full historik. Men vi ska göra vår del av avtalet, det är inget att snacka om.

Hur påverkar det Öster om kommunen tar över skötseln?

– På något sätt så måste vi då lösa underhållet och skötseln med någon form av avtal, och det kommer vi att göra, det är jag övertygad om.

Påverkar det er ekonomi negativt om ni inte får driftbidraget?

- Kortsiktigt gör det antagligen det. Men jag vill inte ge mig in i den diskussionen. Det finns naturligtvis möjligheter att lösa det här på alternativa sätt.