Fem CL-frågor till Henriksson: ”65-35 i Barcelonas favör”

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson om Champions League-returerna mellan Atletico Madrid-Barcelona och Benfica-Bayern München.

Fernando Torres fick rött kort i den första matchen och missar onsdagens retur. Hur stort avbräck är det för Atletico?
– Att döma utav hur det såg ut den första halvtimmen han spelade förra veckan så betyder det väldigt mycket; Torres var planens bäste spelare då. Sen tycker jag i och för sig att Antoine Griezmann är en vassar anfallare, samtidigt behöver Atletico varenda anfallsvapen man kan tillgå för att vända underläget.

Barcelona har två raka förluster i spanska ligan (Real Madrid och Real Sociedad), tillfälligheter eller kan det vara en formsvacka?
– Det är en liten formsvacka, då inkluderar jag också att man inte var helt övertygande mot Atletico i första mötet heller. Det mest oroväckande för Luis Enrique är att laget släppt till väldigt mycket målchanser i de här matcherna.

Blir det Atletico eller Barcelona som tar sig vidare till semifinal? Hur stor chans i procent har lagen?
– Barcelona är mina favoriter här, även om Atletico är långt ifrån chanslösa. Jag säger 65-35 i Barcelonas favör.

Benfica måste ju vända 0-1-underläge på hemmaplan mot Bayern München. Tror du att de lyckas med det?
Jag tror att de i alla fall har en större chans än de flesta, inklusive de själva, hade räknat med. Bayern är inte alls lika starka på bortaplan i Champions League och nog finns en faktor också för Bayern och inte minst Pep Guardiola att en förlust här vore en stor missräkning.

Vad blir Victor Nilsson Lindelöfs roll och vad har du för förväntningar på honom?
Han sticker inte ut på något vis, och det i sig är fantastiskt fint betyg för en så ung och oerfaren spelare. Nilsson Lindelöf agerar med ett lugn och en pondus även när motståndarna heter Lewandowski och Müller. Imponerande.