Tre största snackisarna från upptaktsträffen

Radiosporten var på plats under den damallsvenska upptaktsträffen som ägde rum i Stockholm på tisdagen. Här är de tre största snackisarna från dagen.

Vem vann egentligen tipset?

I början av upptaktsträffen fick alla i salen, det vill säga tränare, spelare, journalister och förbundsfolk rösta på vilket lag som vinner allsvenskan 2016. Rosengård vann på 55,6 procent före Linköping på 37,0 procent. När samma fråga kom upp i slutet av upptaktsträffen var det nästan omvända siffror. 52,8 procent röstade på Linköping som mästarlag medan 37,7 procent valde Rosengård. Stor förvirring! Vilket lag hade egentligen vunnit omröstningen? Enligt källor till Radiosporten deltog fler vid andra röstningstillfället. Eller som Linköpings tränare Martin Sjögren sa till Radiosporten:

– Vi måste ha gjort en väldigt bra presentation där uppe på scenen.

Rubensson fick som hon ville

Elin Rubensson brukar kunna spela lite överallt på plan, både klubblaget Göteborg och i landslaget. Men efter att mestadels spelat som yttermittfältare kände Rubensson för att hon ville bli en defensiv central mittfältare i Göteborg den här säsongen. Och efter att ha övertalat tränaren Stefan Rehn har hon nu fått sin önskeposition på planen.

– Jag har bara sagt en sak till henne. Ska hon spela där måste hon nicka bättre. Och det har hon börjat göra, sade Stefan Rehn.

90 procent löpning – 10 procent fotboll

Nykomlingen Kvarnsveden gör debut i allsvenskan. Och många är spända på vad laget går för och har för spelstil. Kvarnsveden-spelaren Denise Sundberg gjorde ingen hemlighet av det hela.

– Det blir 90 procent löpning och 10 procent fotboll.

Tränaren Jonas Björkgren försäkrade dock:

– Det blir inte bara långa bollar på Tabitha (Chawinga, red anm). Men blir vi tillbakapressade kan det vara skönt att ibland slå en längre boll", sade Björkgren.